5. júla 2017

Karfiol na taliansky spôsob

väčší karfiol., soľ., PL octu., 3 strúčiky cesnaku., 2 PL oleja., PL zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno., malá konzerva rajčiakového pretlaku., 2 PL mäsového vývaru., mleté čierne korenie., zeleninová paprika., 30 g parmezánu alebo ementálskeho syra.
Karfiol očistíme, umyjeme, vložíme do vriacej osolenej vody s octom a varíme na miernom ohni 10 až 12 minút. Cesnak rozotrime so soľou, speníme v rozohriatom oleji a pokvapkáme vodou, aby nezhorkol. Potom pridáme zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno, rajčiakový pretlak a mäsový vývar, okoreníme mletým čiernym korením a povaríme. Zeleninovú papriku zbavíme jadrovníkov a posekáme. Polovicu primiešame k rajčiakovému pretlaku a takto pripravenou omáčkou polejeme uvarený horúci karfiol, ktorý ešte posypeme postrúhaným parmezánom alebo ementálskym syrom a druhou polovicou posekanej zeleninovej papriky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára