5. júla 2017

Pečená zeleninová ryža

400 g dlhozrnnej ryže., 200 g šampiňónov., 2 zväzky mladej cibuľky., 100 g vňaťového zeleru., 300 g brokolice., 2 vajcia., soľ., mleté čierne korenie sójovú omáčku., olej., múku., petržlenovú vňať
Privedieme do varu asi 2 l mierne osolenej vody a varíme v nej ryžu ¼ hodiny, kým zmäkne. Scedíme a necháme odkvapkať. Očistíme šampiňóny, umyjeme a rozrežeme na štvrtiny alebo šestiny. Očistíme brokolicu a rozdelíme ju na ružice. Ošúpeme zeler. Očistíme mladú cibuľku. Pokrájame zeleninu na rovnako veľké kusy. Rozhabarkujeme vajcia s kopcovou KL múky, ½ zväzku posekanej petržlenovej vňate a štipkou soli. Rozpálime malé množstvo oleja, nalejeme tenko cesto a krátko ho opečieme (kým obschne povrch), obrátime a dopečieme. Vychladnuté cesto pokrájame na rezance. Uvaríme po sebe brokolicu, zeler a mladú cibuľku tak, aby neboli celkom mäkké. Scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Osmažíme šampiňóny na malom množstve oleja, pridáme zeleninu, ryžu, opatrne zamiešame a opražíme. Ochutíme ryžu soľou, mletým čiernym korením, sójovou omáčkou a primiešame rezance z vaječného cesta.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára