5. júla 2017

Letná zeleninová torta

½ pohára hladkej múky., ½ pohára celozrnnej múky., 2 PL oleja., vajce., PL vody., soľ
Plnka: 30 g masla., niekoľko čerstvých výhonkov šalotky alebo pažítky., PL čerstvej bazalky (KL sušenej)., 2 malé cukety., 10 šalátových listov., 3 vajcia., 300 g kyslej smotany., ½ pohára strúhaného tvrdého syra., soľ
Múku nasypeme do veľkej misy, pridáme olej, rozšľahané vajcia a podľa potreby vodu., aby sme mohli spracovať tuhé cesto. Hotové cesto poprášime múkou a prikryté dáme na 30 minút do chladničky. Potom ho dáme do tortovej formy tak, aby zostali zvýšené okraje. Pečieme v stredne teplej rúre asi 250 minút. Necháme ho vychladnúť.
Plnka: Na masle speníme pokrájané výhonky šalotky alebo pažítky a bazalku. Pridáme na kolieska pokrájané cukety a na rezance pokrájaný šalát a ešte 5 minút povaríme. Ochladíme. Vajcia, smotanu a syr dobre rozmiešame. Zeleninovú zmes dáme na cesto a polejeme vaječnou zmesou. Pečieme v stredne teplej rúre, kým vajcia nestuhnú asi 30 minút.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára