5. júla 2017

Karfiol v rajčiakovej omáčke

PL oleja., strúčik cesnaku., stredná cibuľa., 2 kúsky zeleru., ½ karfiolu., 425 g konzervovaných rajčiakov., 415 ml rajčiakového pretlaku., kocka zeleninového bujónu., ½ pohára vody., PL čerstvého oregana ( KL sušeného)., PL čerstvej bazalky (KL sušenej)., KL cukru., ¼ pohára strúhaného syra
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, roztlačený cesnak a na plátky pokrájaný zeler. Pridáme ružičky karfiolu, roztlačené rajčiaky aj so šťavou , rajčiakový pretlak, pokrájanú kocku bujónu, vodu, oregano, bazalku a cukor. Necháme zovrieť a neprikryté za občasného miešania varíme na miernom ohni, kým zmes nezhustne (asi 30 minút). Podávame posypané strúhaným syrom.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára