30. novembra 2012

Jadranská torta


3 vajcia., 60 g práškového cukru., 60 g hladkej múky., 20 g kakaa., 2 lyžice oleja
Krém – 200 ml mlieka., 100 g krupicového cukru., 20 g maizeny., 1 žĺtok., 50 g zomletých opražených lieskových orieškov., 150 g masla., 300 ml šľahačky., 30 g cukru
Poleva – 100 g čokolády na varenie., 20 g stuženého pokrmového tuku
Z 3 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého opatrne primiešame 30 g práškového cukru. 3 žĺtky a 30 g práškového cukru vymiešame do penista a zľahka spojíme s bielkovým snehom. Pridáme preosiatu múku a kakao a za stáleho miešania prilievame olej. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre.
Krém – Krupicový cukor, maizenu a 1 žĺtok dobre rozmiešame v mlieku a za stáleho miešania privedieme do varu. Hneď odstavíme a kašu za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú kašu pridáme k zmäknutému maslu a dohladka vyšľaháme. Do maslovej hmoty pridáme pomleté oriešky. Krém nahrubo natrieme na cesto a necháme v chlade stuhnúť.
Smotanu na šľahanie s cukrom ušľaháme dotuha a natrieme na krémovú vrstvu. Z čokolády na varenie a z tuku pripravíme čokoládovú polevu a potrieme ňou povrch torty. Keď stuhne, tortu ozdobíme zvyšnou šľahačkou a celými lieskovými orieškami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára