250 g polohrubej múky., 1 PL kakaa., 125 g masla., 60 g práškového cukru., 1 vajce., 4 PL vody., múku na posypanie dosky.,
Plnka: 1 kg jemného tvarohu., 200 g práškového cukru., 1 balíček vanilínového cukru., 4 vajcia., 2 žĺtky., 50 ml smotany na šľahanie.,
Poleva: 200 g horkej čokolády., 150 ml šľahačkovej smotany.,
Preosiatu múku zmiešame s kakaom, pokrájaným maslom, práškovým cukrom, vajcom a 4 lyžicami studenej vody. Vypracujeme hladké cesto, ktoré vytvarujeme do bochníka a necháme 30 minút odpočívať v chladničke. Na plnku vymiešame do hladka tvaroh, práškový a vanilínový cukor, vajcia, žĺtky a smotanu. Studené cesto rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie do okrúhleho tvaru. Vložíme do tortovej formy tak, aby siahalo až po horný okraj. Vrchný papier odložíme a na cesto vylejeme tvarohovú plnku. Tortovú formu vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 stupňov C pečieme 15 minút. Potom teplotu znížime na 160 stupňov C a ďalej pečieme asi hodinu. Do menšieho hrnca nalámeme čokoládu a prilejeme smotanu. Vo vodnom kúpeli na miernom ohni vymiešame na hladkú polevu. Necháme mierne vychladnúť a nalejeme na upečený, vychladnutý koláč. Polevu necháme stuhnúť. Ozdobíme strúhanou čokoládou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára