Aj keď moderná kuchyňa v posledných rokoch dosť obmedzila konzumáciu vnútorností, najmä ľadviniek a pečene, nesporne majú všetky vnútornosti vyššiu biologickú hodnotu ako mäso a obsahujú dôležité vitamíny A, B a železo. Preto by ste namiesto klasickej večere mohli niekedy zvoliť bravčový alebo teľací mozog, zapečený v alobale. Stačí pridať len pár plátkov slaniny, cibuľu pokrájanú na kolieska a ochutiť čiernym korením, soľou a vegetou. Aj varený hovädzí jazyk spestrí váš jedálny lístok. Umytý jazyk dáme variť do vody, pridáme soľ, čierne korenie a pokrájanú zeleninu. Keď je jazyk mäkký, vložíme ho na chvíľu do studenej vody a olúpeme. Pokrájaný na plátky ho podávame s postrúhaným chrenom, horčicou a chlebom alebo strukovinových prívarkov.
30. novembra 2012
Skúste jazyk s chrenom
Aj keď moderná kuchyňa v posledných rokoch dosť obmedzila konzumáciu vnútorností, najmä ľadviniek a pečene, nesporne majú všetky vnútornosti vyššiu biologickú hodnotu ako mäso a obsahujú dôležité vitamíny A, B a železo. Preto by ste namiesto klasickej večere mohli niekedy zvoliť bravčový alebo teľací mozog, zapečený v alobale. Stačí pridať len pár plátkov slaniny, cibuľu pokrájanú na kolieska a ochutiť čiernym korením, soľou a vegetou. Aj varený hovädzí jazyk spestrí váš jedálny lístok. Umytý jazyk dáme variť do vody, pridáme soľ, čierne korenie a pokrájanú zeleninu. Keď je jazyk mäkký, vložíme ho na chvíľu do studenej vody a olúpeme. Pokrájaný na plátky ho podávame s postrúhaným chrenom, horčicou a chlebom alebo strukovinových prívarkov.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára