50 ml bieleho vína., 30 g masla., 5 zelených jabĺk., 2 PL kryštálového cukru., 1 kačicu., drvenú rascu., soľ., rozmarín na ozdobenie.,
Kačicu najskôr umyjeme a osušíme. Potom ju naplníme dvoma očistenými a nakrájanými jablkami, dáme do pekáča a vložíme do zohriatej rúry na 200 stupňov C. Keď sa mäso pôsobením tepla uzavrie, vyberieme ho, osolíme, posypeme drvenou rascou a podlejeme trochou vody. Prikryjeme alobalom a pečieme domäkka. Niekoľkokrát počas pečenia polievame výpekom. Medzitým umyjeme zvyšné jablká a zbavíme jadrovníkov. Vložíme ich do väčšieho hrnca, pridáme maslo, cukor, víno a dusíme, až kým sú jablká polomäkké. Takto pripravené ich tesne pred dopečením kačky pridáme do pekáča. Všetko necháme v rúre asi 10 minút prejsť. Podávame s červenou kapustou a knedličkami. Ozdobíme vetvičkami rozmarínu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára