24. novembra 2012

Kačica so smotanovou kapustou

1 kačica., soľ., celá rasca., 4 lyžice oleja., 2 lyžice medu., 1 lyžička mletej červenej papriky., 1 cibuľa., 500 g kyslej kapusty., cukor., 200 g kyslej smotany., 300 g hrozna., 
Kačicu očistíme, umyjeme a osušíme. Nasolíme ju, posypeme rascou, vložíme do pekáča a podlejeme trochou vody. V miske rozmiešame dve lyžice oleja s medom a paprikou. Kačicu vložíme do rúry a pri 190 stupňov C ju necháme piecť. Počas pečenia ju polievame pripravenou paprikovou pastou. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a orestujeme na rozohriatom zvyšnom oleji v kastróle. Pridáme kapustu a pod pokrievkou necháme dusiť. Keď je takmer mäkká, podľa chuti ju dosladíme. Vmiešame do nej smotanu s opláchnutými guľôčkami hrozna a odstavíme. Keď je kačica mäkká, pridáme k nej kapustu so smotanou i hrozno a ešte ju dopečieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára