27. novembra 2012

Torta s malinami

100 g horkej čokolády., 100 g masla., 4 vajcia., 150 g kryštálového cukru., 50 g polohrubej múky., 3 PL brandy., maslo na vymastenie formy., 
Poleva: 100 g horkej čokolády., 1 PL brandy., 100 ml šľahačkovej smotany., 150 g malín alebo iného lesného ovocia., mäta na ozdobenie., 
Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a spolu s maslom ju pomaly rozpustíme v nádobe vo vodnom kúpeli. Vajcia s kryštálovým cukrom vyšľaháme do peny, potom pomaly po lyžiciach primiešame polohrubú múku. Na záver pridáme vychladnutú čokoládu s maslom. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a vo vyhriatej rúry pečieme 35 minút, kým povrch torty nie je zlatohnedý.
Poleva: Nalámanú horkú čokoládu roztopíme v nádobe vo vodnom kúpeli spolu s brandy a šľahačkovou smotanou. Ihneď, ako sa rozpustí, odstavíme a dohladka rozmixujeme. Mierne vychladnutý korpus pokvapkáme brandy. Po úplnom vychladnutí vyberieme z formy a natrieme plnkou. Koláč nakrájame a ozdobíme čerstvým ovocím alebo ovocnou polevou. 
Ovocná poleva: 150 g malín alebo iného lesného ovocia zalejeme trochou vody, lyžicou kryštálového cukru a na miernom ohni krátko povaríme. Vychladnutým sirupom s ovocím polejeme povrch koláča a ihneď podávame.
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára