15. októbra 2010

Mandľové tyčinky

100 g sušených marhúľ., 150 g marcipánu Dr. Oetker., 3 bielky., 80 g cukru., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker., 1/2 KL mandľovej arómy., 200 g hladkej múky.,
Na ozdobenie: 200 g plátkových mandlí 1 balíček polevy svetlej Dr. Oetker.,
Na prípravu cesta nakrájame marhule a marcipán na kocky. Bielky postupne zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do marcipánu. Pridáme cukor, vanilínový cukor, arómu a múku a ručne vymiešame do hladka. Pridáme kúsky marhúľ. Pracovnú dosku posypeme plátkami mandlí, navlhčenými rukami postupne odoberáme cesto, z ktorého na mandliach vyvaľkáme valčeky s priemerom 1 cm. Odkrajujeme tyčinky s dĺžkou asi 5 cm. Tyčinky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Na zdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Polovicu každej vychladnutej tyčinky namáčame do polevy a necháme stuhnúť. 
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára