10. októbra 2010

Plnené pirohy so šunkou a dubákmi

Na prípravu cesta: 1,5 kg zemiakov., 0,5 kg hladkej múky., 0,5 kg detskej krupice., 3 ks vajcia.,
Na prípravu plnky: 400 g kuracej šunky údenej značky Hyza., 300 g cibule., 400 g sušených húb ., mleté biele korenie., soľ., tymián., cesnak., olej.,
Na ozdobenie: 500 ml kyslej smotany., čerstvá pažítka.,
Príprava cesta a pirohov:
Zemiaky uvaríme v šupke. Po ich miernom vychladnutí šupku očistíme a najemno nastrúhame. Zemiakovú masu zmiešame s múkou, krupicou, vajíčkami, dochutíme soľou a premiešame. Vzniknuté cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a okrúhlou formou z neho vykrojíme krúžky, ktoré budeme plniť plnkou. Do pripravených vykrojených krúžkov zabalíme plnku z Kuracej šunky údenej značky Hyza. Pirohy vyvaríme v osolenej vode, pokiaľ nevyplávajú na hladinu. Zatiaľ, čo sa pirohy varia, zmiešame kyslú smotanu s nasekanou pažítkou. Pirohy podávame teplé, poliate pažítkovým dipom.
Príprava plnky:
Cibuľku najemno nakrájame a na oleji orestujeme dozlata. Pridáme najemno nakrájanú Kuraciu šunku údenú značky Hyza, huby, cesnak, dochutíme korením, soľou a tymiánom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára