15. októbra 2010

Vanilkový punč

1 balíček zlatého klasu Dr. Oetker (40 g)., 75 g cukru., 1 balíček vanilkového cukru Dr. Oetker., 1 l mlieka., 1 vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker., 100 ml rumu.,
Na ozdobenie: 1 balíček šľahačky v prášku Dr. Oetker., 150 ml studeného mlieka., 1 balíček škoricového cukru Dr. Oetker., asi 20 ks sušených brusníc.,
Na prípravu nápoja zmiešame zlatý klas s cukrom, vanilkovým cukrom a 1/3 mlieka. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme, vyškrabeme z neho dužinu a zamiešame do pudingovej zmesi. Zvyšné mlieko nalejeme do hrnčeka a privedieme do varu, vmiešame pripravenú pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Pridáme rum a už nevaríme. Na ozdobenie pripravíme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Nápoj nalejeme do predhriatych šálok alebo pohárov. Ozdobíme kopčekom šľahačky a posypeme škoricovým cukrom. Na špáradlo napichneme brusnice a položíme na okraj pohára.
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára