13. októbra 2010

Bread & Butter puding

1 balenie Venca sviatočného značky Penam., 250 ml mlieka., 250 ml šľahačkovej smotany., 100 g kryštálového cukru., 25 g masla., 85 g bielej čokolády., 4 PL whisky., hrozienka., 1 vanilkový struk., 2 vajcia., 3 vaječné žĺtky., vanilková zmrzlina., práškový cukor na posypanie.,
Pec necháme rozohriať na 180°C. Spolu uvaríme mlieko, smotana a vanilkový struk. Keď smotana s mliekom a vanilkovým strukom zovrie, zašľaháme do masy vajcia a bielu čokoládu. Pre chuť pridáme whisky. Necháme chvíľu povariť a precedíme. V miske vyšľaháme vajcia, žĺtky a cukor a zalejeme precedenou zmesou. Premiešame. Veniec sviatočný značky Penam nakrájame a vystelieme ním zapekaciu misu. Polejeme ho roztopeným maslom a posypeme hrozienkami. Do takto pripravenej misy nalejeme horúcu smotanovú zmes, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 20 – 25 min do zhustnutia. Upečenú zmes posypeme práškovým cukrom. Servírujeme pri izbovej teplote s vanilkovou zmrzlinou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára