5 ks Mikulášskeho perníka značky Penam.,1 l mlieka., 80 g krémového prášku (Zlatý klas)., 50 g vanilkového cukru., 100 g kryštálového cukru., 300 ml šľahačkovej smotany., ½ ČL škorice., 7 dcl zaváraných sliviek., 300 ml šťava zo zaváraných sliviek., 3 ks plátkovej želatíny.,
Plátky želatíny necháme napučať v studenej vode. Následne zohrejeme slivkovú šťavu a roztopíme v nej želatínu. Dno dezertných pohárov posypeme na kocky nakrájanými slivkami, zalejeme želatínovou hmotou a necháme stuhnúť. Uvaríme mlieko, kryštálový cukor, vanilkový cukor a Zlatý klas. Do vzniknutý pudingu vmiešame 100 ml jemne vyšľahanej šľahačky. Pripravenú pudingovú zmes nalejeme na želatínovú vrstvu. Mikulášsky perník značky Penam nakrájame na kocky a posypeme ním pudingovú vrstvu. Po vychladnutí pudingovo-perníkovej vrstvy nastriekame na ňu zvyšok vyšľahanej šľahačky zmiešanej so škoricou (podľa chuti ju možno vyšľahať aj s kryštálovým cukrom).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára