10. októbra 2010

Vianočná kapustnica s feferónkou

1 kg kyslej kapusty., 400 g kuracích rezňov údených značky Hyza., 500 g cibule., 100 g sušených húb., 100 g sušených sliviek., feferónky ., mletá červená paprika., mleté., čierne korenie., soľ., bobkový list.,cesnak., olej., kyslá smotana na ozdobenie.,
Cibuľku najemno nakrájame a na oleji dozlata orestujeme. Pridáme mletú papriku a pomiešame. Po spojení cibuľky a mletej papriky pridáme kyslú kapustu, bobkový list, čierne korenie a zalejeme vodou. Po cca 45 minútach pridáme na kocky nakrájané Kuracie rezne údené Hyza a nakrájané huby a dusíme domäkka. Pred koncom varenia pridáme slivky, feferónky (podľa chuti) a dochutíme soľou. Pri servírovaní ozdobíme kyslou smotanou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára