250 g hladkej múky., 1 zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker., štipka soli., 75 g cukru., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker., 100 g kandizovanej citrónovej kôry., 50 g hrozienok., 50 g mletých mandlí., 15é g zmäknutého masla alebo margarínu., 1 vajce., 1 PL rumovej arómy Dr. Oetker.,
Na posypanie: 50 g práškového cukru.,
Na prípravu cesta zmiešame v miske múku kypriaci prášok, soľ, cukor, vanilínový cukor, citrónovú kôru, hrozienka a mandle. Pridáme maslo alebo margarín, vajce, arómu a všetko spracujeme ručne na doske do hladka. Z cesta vytvarujeme na jemne pomúčenej pracovnej doske valčeky s priemerom asi 1 cm a nakrájame ich na kúsky dlhé asi 4 cm. Vždy dva kúsky položíme vedľa seba, do stredu priložíme tretí kúsok a ľahko pritlačíme do tvaru štóly. Mini štóly uložíme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Vychladnuté pečivo posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára