13. októbra 2010

Kurací špíz so zeleninou

500 g kuracích pŕs (môžeme použiť napríklad Kurča chladené bez drobkov od značky Hyza)., 200 g čerstvej zeleniny (paprika, paradajka, cuketa, cibuľa, šampiňóny)., soľ., korenie., olivový olej., 4 ks špajdlí., chlieb celozrnný slnečnicový od Penamu.,
Kuracie prsia a čerstvú zeleninu nakrájame na kocky a striedavo napichávame na špajdle. Takto pripravené špízy orestujeme na rozpálenom ohni, osolíme, okoreníme a dáme dopiecť do vyhriatej rúry na 160 °C cca na 15 minút. Pre tých, ktorí nemajú alebo nevyužívajú rúru, podlejeme špíz priamo na panvičke vývarom alebo vodou, prikryjeme a dusíme dovtedy, kým mäso nebude poriadne uvarené. Ako prílohu môžeme podávať orestovanú zeleninu alebo celozrnný slnečnicový chlieb Penam.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára