15. októbra 2011

Chrumkavé orieškové sušienky

2 vajcia., 80 g cukru., 1 balíček Vanilínového cukru D. Oetker., 130 g hladkej múky., 1/2 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr Oetker., 1 zarovnaná PL kakaa., 1/2 KL Rumovej arómy Dr. Oetker., 200 g celých lieskových orieškov.,
Na prípravu cesta vyšľaháme v mise vajcia, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Zmiešame múku, kypriaci prášok, kakao, arómu a krátko na najnižšom stupni vmiešame do vaječnej peny. Zľahka ručne vmiešame oriešky. Cesto rovnomerne rozdelíme do vymastenej a múkou vysypanej formy na muffiny. Povrch vyhladíme mokrou lyžicou. vložíme do pedhriatej rúry a pečieme. Muffiny ihneď vyberieme z formy a necháme na kuchynskej mriežke celkom vychladnúť. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Muffiny opatrne nakrájame pilkovým nožom na tenké plátky (z každého muffinu vznikne asi 5 plátkov). Plátky naukladáme vedľa seba na plech a pečieme pri rovnakej teplote. Sušienky stiahneme aj s papierom na pečenie na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára