16. októbra 2011

Snehové orieškové pusinky

3 bielky., 150 g cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker., 100 g mletých vlašských orechov., 50 g mletých nesolených pistácii., 
Na prípravu snehovej hmoty vyšľaháme bielky s polovicou cukru a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Potom pridáme druhú polovicu cukru a šľaháme dotuha. Nakoniec zľahka ručne vmiešame orechy a pistácie. Snehovú hmotu naplníme do cukrárskeho vrecúška s hladkou trubičkou a na dva plechy vyložené papierom na pečenie nastriekame pusinky. Ak máme rúru, v ktorej môžeme aj piecť aj viac plechov upečieme obe naraz. Ak môžeme v rúre upiecť len jeden plech, upečieme ich postupne. Vložíme do nepredhriatej rúry a pečieme. Potom rúru vypneme a v zavretej rúre necháme minimálne 4 hodiny, najlepšie do druhého dňa oba plechy sušiť.
      

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára