30. októbra 2011

Kokosové miniroládky

Cesto: 250 g pražených mletých lieskových orieškov., 150 g práškového cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., 30 g instantného kakaa., 4 PL Polevy tmavej Dr.Oetker., 8 PL rumu.,
Náplň: 150 g mäkkého masla., 150 g práškového cukru., 3 PL rumu., 3 kvapky Rumovej arómy Dr.Oetker., 150 g kokosovej múčky.,
Ozdobenie: 1balíček Polevy tmavej Dr.Oetker., ½ balíčku Polevy svetlej Dr.Oetker.,
Na prípravu cesta spracujeme elektrickým ručným šľahačom oriešky, cukor, vanilínový cukor, kakao, rozpustenú polevu a rum. Hotové cesto na pol hodiny odložíme do chladničky. Na prípravu náplne vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom, rumom a arómou do peny. Pridáme kokosovú múčku a dobre premiešame. Cesto rozdelíme na tri časti. Dosku posypeme malým množstvom práškového cukru a kusy cesta vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika s hrúbkou cca. 5 mm. Opatrne potrieme náplňou a zrolujeme smerom zospodu nahor. Roládky zabalíme jednotlivo do alobalu a na noc odložíme do chladničky. Na ozdobenie rozpustíme tmavú polevu podľa návodu na obale a roládky ňou polejeme. Po zatuhnutí tmavej polevy roládky pofŕkame bielou polevou. Asi na 2 hodiny odložíme do chladničky. Roládky nakrájame nožom namočeným do horúcej vody na kúsky široké asi 1 cm.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára