30. októbra 2011

Kakaová torta so smotanovou náplňou

Cesto: 6 vajec., 180 g práškového cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., 75 g hladkej múky., 75 g Solamylu jemného zemiakového škrobu Dr.Oetker., ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker., 4 zarovnané PL kakaa., 110 ml oleja.,
Náplň: 250 g tvarohu., 200 g kyslej smotany., 150 g cukru., 200 ml smotany na šľahanie., 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker., 100 ml vlažnej vody.,
Ozdobenie: 1 vrchovatá PL preosiateho kakaa.,
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Múku, škrob, kypriaci prášok a kakao dobre premiešame a preosejeme. Pridáme do peny, všetko dobre ručne premiešame a opatrne vmiešame olej. Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C., Teplovzdušná rúra: 160 °C., Plynová rúra: stupeň 2
Čas pečenia: asi 35 minút.
Na prípravu náplne zmiešame v mise tvaroh, kyslú smotanu a cukor. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do tvarohovej hmoty. Zľahka ručne primiešame šľahačku. Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme. Spodný diel korpusu položíme na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy. Nanesieme jednu tretinu náplne, druhú časť korpusu položíme na náplň, potrieme druhou tretinou náplne a zakryjeme treťou časťou korpusu. Odstránime okraj formy. Zvyškom náplne potrieme povrch a okraj torty a uložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky. Na ozdobenie si pripravíme šablónu z papiera na pečenie. Vystrihnutý kruh z papiera na pečenie trikrát preložíme a podľa fantázie povystrihujeme ľubovoľné tvary. Šablónu položíme na tortu a posypeme kakaom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára