14. októbra 2011

Zasnežená torta

400 g hladkej múky., 350 g cukru., 3 zarovnané PL kakaa., 1 1/2 KL sódy bikarbóny Dr. Oetker., 2 vajcia., 150 ml oleja., 1 l kefírového mlieka., 
Na náplň: 5 zarovnaných PL pomarančovej marmelády., 
Na zdobenie: 1 balíček Šľahačky v prášku Dr. Oetker., 150 ml mlieka., 1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker.,
Na prípravu cesta v mise ručne zmiešame múku, cukor, preosiate kakao a jedlú sódu. Pridáme vajcia, olej, kefírové mlieko a vymiešame dohladka. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Vychladnutý korpus uvolníme z formy a raz pozdĺžne rozrežeme. Spodný plát položíme na tortový podnos. Korpus potrieme pomarančovou marmeládou, navrch položíme druhý pláta zľahka pritlačíme. Na ozdobenie pripravíme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Polovicu šľahačky naplníme do cukrárskeho vrecúška. Druhou polovicou potrieme povrch a okraje torty. Na povrchu torty vytvoríme vrecúškom veľké pusinky. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Vrecúško nastrihneme, polevu nalejeme na papier na pečenie a pomocou lyžice rozotrime do štvorca veľkého 17 x 17 cm. Polevu necháme stuhnúť. Potom uvoľníme z papiera na pečenie a nalámeme na obdĺžniky. Kúsky čokolády umiestnime na okraj torty. Tortu až do podávanie uložíme do chladničky.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára