30. októbra 2011

Rumová torta

Cesto: 6 žĺtkov., 200 g práškového cukru., 5 kvapiek Mandľovej arómy Dr.Oetker., 6 bielkov., 400 g mletých mandlí., 2 balíčky Zlatého klasu Dr.Oetker (à 40 g).,
Náplň: 500 ml smotany na šľahanie., 3 zarovnané PL instantného kakaa., 1 zarovnaná PL práškového cukru., 1 KL Rumovej arómy Dr.Oetker., 2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker.,
Na pokvapkanie: 2 PL rumu.,
Na ozdobenie: trochu kakaa., čokoládové hoblinky.,
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni žĺtky s práškovým cukrom a arómou do peny. Bielky vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a opatrne vmiešame do žĺtkovej peny. Mandle dobre premiešame so zlatými klasmi a vmiešame do zmesi. Cesto vlejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie, uhladíme, vložíme do predhriatej rúry a upečieme.
Elektrická rúra: asi 170°C., Teplovzdušná rúra: asi 160°C., Plynová rúra: stupeň 2-3 Doba pečenia: asi 55 minút.
Vychladnutý korpus pozdĺžne dvakrát rozrežeme.Na prípravu náplne vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni smotanu, kakao, práškový cukor, arómu a smeta-fix dotuha. Každý diel korpusu pokvapkáme rumom a zlepíme 2/3 náplne. Zvyškom náplne potrieme povrch a okraje torty. Ozdobíme vrúbkovanou stierkou, posypeme kakaom a čokoládovými hoblinkami. Až do podávania odložíme do chladničky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára