18. októbra 2011

Perník s jablkami

2 veľké jablká., 500 g hladkej múky., 1 balíček kypriaceho prášku do perníka., 100 g cukru., 10 lyžíc medu., 50 g tuku., 125 ml mlieka., 1 vajce., tuk a hrubú múku na pekáč., 
Na polevu: 200 g bielej čokoládovej polevy., červené potravinárske farbivo.,
Jablká ošúpeme a dužinu nakrájame na kocky. V miske zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a cukrom. V hrnci za stáleho miešanie rozpustíme tuk a med. Keď sa obe zložky spoja, hrniec odstavíme. Do vychladnutej zmesi vmiešame mlieko a rozšľahané vajce. Všetko prilejeme do sypkej zmesi a vypracujeme hladké cesto. Do cesta vmiešame jablká a vlejeme ho do vymasteného a hrubou mukou vysypaného pekáča. Perník pečieme 45 minút. Upečený  perník necháme chvíľu vychladnú, potom ho vyklopíme. Polevu rozpustíme a zafarbíme. Ihneď ju rozotrime na celkom vychladnutý perník. Po zatuhnutí nakrájame perník na rezy.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára