30. októbra 2011

Hruškové rezy so škoricou

Cesto: 250 g mäkkého masla alebo margarínu., 200 g cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., 1 vajce., 300 g hladkej múky., ½ balíčku Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker., 50 g posekaných mandlí.,
Náplň: 1 kg hrušiek., 300 ml bieleho vína., 100 g cukru., 1 zarovnaná KL škorice., 1 balíček číreho Tortového želé Dr.Oetker., 200 ml studenej vody., 1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker (40 g).,
Ozdobenie: 250 ml smotany na šľahanie., štipka škorice., 2 zarovnané PL práškového cukru., 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker., 1 zarovnaná PL kakaa.,
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a vajce do peny. Vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a posypeme posekanými mandľami. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180°C., Teplovzdušná rúra 160°C., Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 18 minút.
Horúci korpus vyklopíme na papier posypaný práškovým cukrom, papier na pečenie zospodu korpusu potrieme studenou vodou a opatrne stiahneme. Ešte teplý korpus po šírke rozrežeme na dve polovice. Na prípravu náplne olúpeme hrušky, odstránime z nich jadrovníky a nakrájame na malé kúsky. Víno, cukor, škoricu a tortové želé dobre premiešame, necháme prevariť a pridáme hrušky. Za občasného premiešania privedieme do varu (doba varu: asi 2 minúty). Vodu so zlatým klasom dobre premiešame a zašľaháme do horúcich hrušiek. Za stáleho miešania necháme prejsť varom a odložíme zo sporáka. Okolo korpusu umiestnime rámik z trikrát preloženého alobalu. Náplň rovnomerne nanesieme na korpus, zakryjeme druhým plátom a opatrne pritlačíme. Na 3 hodiny odložíme do chladničky. Na ozdobenie vyšľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni spolu so škoricou, cukrom a smeta-fixom dotuha a vychladnutý korpus rovnomerne potrieme. Posypeme kakaom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára