15. októbra 2011

Krehký chlebíček s pomarančovou kôrou

50 g kandizovanej pomarančovej kôry., 1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker., 250 g hladkej múky., 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker., 130 g zmäknutej Hery., 100 g cukru., 1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker., 1 balíček Škoricového cukru., 1 vajce., 
Na polevu: 1 balíček Polevy v prášku s citrónovou príchuťou Dr. Oetker., 3 PL studenej vody alebo studeného mlieka.,
Na prípravu cesta nasekáme na malé kúsky kandizovanú pomarančovú kôru a čokoládovú polevu nastrúhame. V mise premiešame múku, kypriaci prášok,, Heru, cukor, vanilkový cukor, škoricový cukor a vajce. Všetko ručne spracujme dohladka. Nakoniec do zmesi vmiešame pomarančovú kôru a čokoládu. Z cesta vytvarujeme na pomúčenej pracovnej ploche 3 rovnako veľké chlebíčky (dlhé asi 20 cm). Chlebíčky naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Na prípravu polevy pripravíme polevu v prášku s vodou alebo mliekom podľa návodu na obale. Pomocou noža potrieme polevou ihneď povrch horúcich chlebíčkov. Múčnik stiahneme aj s papierom na pečenie na kuchynskú mriežku. a necháme vychladnúť. Pred podávaním nakrájame ostrým nožom na plátky hrubé asi 1,5 cm.
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára