30. októbra 2011

Rezy Tisíc a jednej noci

Cesto: 6 vajec., 240 g cukru., 240 g hladkej múky.,
Náplň: 300 ml mlieka., 2 zarovnané KL rozpustnej kávy., 100 g cukru., 1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker (40 g)., 1 PL rumu., 200 g zmäknutého masla., 50 g práškového cukru., 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker.,
Pokvapkanie: 2 PL rumu.,
Ozdobenie: 100 g plátkov mandlí., trochu kakaa.,
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia s cukrom do peny, pridáme múku a opatrne zamiešame. Cesto nalejeme na vymastený a vysypaný plech a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C., Teplovzdušná rúra: 160 °C., Plynová rúra: stupeň 3., Čas pečenia: asi 30 minút.
Na prípravu náplne uvaríme z mlieka, rozpustnej kávy, cukru a zlatého klasu puding. Za stáleho miešania necháme ešte raz prejsť varom, zložíme z platne a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Vychladnutý puding vymiešame dohladka s rumom. Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom dohladka a postupne vmiešame puding. Upečený korpus prekrojíme na dve polovice a každú raz pozdĺžne rozrežeme. Vzniknuté 4 pláty pokvapkáme rumom a zlepíme 3/4 náplne. Zvyškom náplne potrieme povrch a okraj rezov a dozdobíme plátkami mandlí. Rezy posypeme kakaom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára