6. novembra 2009

Varené údené mäso so šalátom

750 g údeného mäsa., cibuľa., 5 zrniek čierneho korenia., bobkový list,
Šalát: 500 g zemiakov uvarených v šupke., cibuľa., 50 g mrkvy., 2 lyžice octu., lyžička cukru., 50 g hrášku., 2 vajcia uvarené natvrdo., lyžica horčice., jablko., soľ., mleté čierne korenie., 1,5 dl majonézy., 3 sladkokyslé uhorky., olej.,
Údené mäso vložíme do 2 l studenej vody a privedieme do varu. Pridáme umytú cibuľu korenie, bobkový list a varíme miernym varom do mäkka. Mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Pokrájané podávame so šalátom.
Šalát: Zemiaky ošúpeme pokrájame na kocky a vložíme do misy. Na troche oleja speníme pokrájanú cibuľu, osolíme a zalejeme octom zriedením s vodou. Pridáme očistenú pokrájanú mrkvu, cukor  a spolu uvaríme domäkka. Vychladené vylejeme na zemiaky, pridáme pokrájané sladkokyslé uhorky, hrášok, postrúhané jablko, horčicu, pokrájané vajcia a premiešame. Okoreníme, vmiešame majonézu a necháme na chladnom mieste postáť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára