600 g bravčového stehna., 120 g prerastenej údenej slaniny., olej., 1 cibuľa., soľ., mleté čierne korenie., 150 g šampiňónov., 1 kocka mäsového bujónu., 2,5 dl smotany., 1 lyžica hladkej múky., petržlenová vňať.,
Bravčové mäso pokrájame na kocky. V hlbšej panvici opražíme na kocky pokrájanú slaninu, oškvarky vyberieme, do výpeku pridáme lyžicu oleja, očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu a za stáleho miešania opražíme do svetlo hneda. Pridáme mäso, opražíme, jemne osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a podlejeme trochou vody. Dusíme do polomäkka. Šampiňóny očistíme, pokrájame a spolu s rozmrveným bujónom vložíme k mäsu. Podlejeme 2 dl vody a udusíme domäkka. V smotane rozmiešame hladkú múku, vylejeme na mäso a za stáleho miešania varíme 3 minúty. Pred podávaním posypeme opečenou slaninou a pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára