3. februára 2011

Platýz so slaninou

2 ks platýza alebo inej ploskej ryby., soľ., mleté biele korenie., 1 citrón., 150 g prerastenej údenej slaniny., petržlenová vňať.,
Ryby umyjeme, osušíme, odstránime chrbtovú kosť a plutvy. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pokvapkáme šťavou s polovice citróna a necháme chvíľu postáť. V panvici opražíme na rezance pokrájanú údenú slaninu a oškvarky vyberieme. Do výpeku vložíme kožou nahor ryby a opekáme 3 minúty. Ryby otočíme a opekáme ešte ďalšie 2 - 3 minúty. Opečené ryby preložíme na taniere, posypeme opečenou slaninou, posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou a ozdobíme kolieskami umytého citróna. Podávame so zemiakovým šalátom.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára