4. februára 2011

Palacinky so zeleninovo mäsovým ragú

2 vajcia., 3 dl mlieka., 1/2 lyžičky soli., 120 g hladkej múky., olej., oregano.,
Ragú: 200 g bravčového mäsa., 1 cibuľa., 150 g mrkvy., 4 paradajky., soľ., mleté čierne korenie., 1 dl červeného vína., 
Vajcia rozšľaháme v mlieku, osolíme, pridáme múku a do hladka vymiešame. Necháme 5 minút postáť. Z cestička postupne upečieme na troche oleja  tenké palacinky a uložíme na teplom mieste. Bravčové mäso pokrájame  na rezance, prudko opečieme na troche oleja, pridáme očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu a za stáleho miešania opekáme 3 minúty. Pridáme očistenú, na kocky pokrájanú mrkvu, osolíme, podlejeme trochou vody a dusíme, kým sa voda neodparí. Paradajky vložíme do vriacej vody, preložíme do studenej, ošúpeme, dužinu odstránime, pokrájame a pridáme k mäsu. Podlejeme vínom a udusíme domäkka. Ragú rozdelíme na palacinky a posypeme čerstvým oreganom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára