22. februára 2011

Zapekané kuracie stehná v smotane

kuracie stehná (podľa počtu osôb)., 
Nálev na stehná: 1 veľká kyslá smotana., 100 g strúhaného tvrdého syra., 1 syr v črievku (môže byť smotanový alebo zo zeleninovou príchuťou)., 2 vajcia.,
Stehná dobre očistíme a umyjeme, položíme na pekáč mierne osolíme. Dáme piecť do rúry. Keď sú už stehná mäkké nalejeme na ne upravenú smotanu. Znovu necháme piecť, ak to chytá už farbu tak posypeme ostatným syrom. Pečieme až sa nám syr úplne rozpustí. Podávame s dusenými alebo pečenými zemiakmi.
Nálev na stehná: kyslú smotanu zmiešame s vajciami, pridáme syr v črievku, 50 g strúhaného syra a dobre rozmiešame, ak máme pripravené tak dochutíme soľou (pozor syr je dostatočne slaný aby sme to nemali veľmi slané).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára