4. februára 2011

Rybacie fašírky

600 g vykosteného rybacieho mäsa (môže byť aj filé)., 2 vajcia., soľ., mleté čierne korenie., 2 strúčiky cesnaku., 1 malá cibuľa., 1 lyžica petržlenovej vňate., olej., 
Nálev: 1 dl octu., 1 lyžička soli., 1 lyžica cukru., 2 bobkové listy., 4 zrnká nového korenia., mleté čierne korenie., 1 feferónka., 2 cibule.,
Rybacie mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme vajcia, osolíme, okoreníme mletým korením, ochutíme očisteným, pretlačeným cesnakom a premiešame. Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a spolu s petržlenovou vňaťou vmiešame do zmesi. Vlhkými rukami tvarujeme fašírky a vyprážame v dostatočnom množstve oleja z oboch strán. Fašírky uložíme do širšej nádoby, zalejeme teplým nálevom a necháme vychladiť. Takto upravené fašírky vydržia v chladničke aj niekoľko dní. 
Nálev: Do 1,2 l vody dáme pochutiny, očistenú, na kolieska pokrájanú cibuľu a miernym varom varíme 3 minúty.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára