300 g filé z tresky., mleté čierne korenie., 4 lyžice oleja., 1 cibuľa., 150 g mrkvy., 150 g listového špenátu., 1 kocka rybacieho bujónu., 3 dl smotany na varenie., 1 lyžica masla., 1 citrón., 4 lyžice kešu orechov.,
Rybie filé rozdelíme na štyri porcie, umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. V hrnci zohrejeme olej, ryby na ňom z oboch strán prudko opečieme a vyberieme. Do výpeku dáme očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu, očistenú, na plátky pokrájanú mrkvu a krátko opražíme. Zalejeme 5 dl vody, vložíme rybací bujón a miernym varom varíme 5 minút. Špenát zbavíme tvrdých častí, pokrájame, vložíme do polievky, zalejeme smotanou a miernym varom varíme 3 minúty. Opečené ryby vložíme do polievky, pridáme 1 lyžicu citrónovej šťavy a bez miešania varíme miernym varom 5 minút. Pred podávaním dáme do polievky maslo a rozdelíme ju tak, aby v každej porcii bol kus ryby.Kešu oriešky nasucho opražíme na teflónovej panvici, rozdelíme do každej porcie polievky. Ozdobíme kolieskami umytého citróna.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára