750 g morčacích pŕs., soľ., mleté čierne korenie., 1 zväzok byliniek (petržlenová vňať., ligurček., pažítka)., 1 žemľa., 2 lyžice oleja., 150 g slaného syra., olej na natieranie.,
Odblanené morčacie prsia upravíme na plát hrubý 1, 5 cm a z jednej strany osolíme a okoreníme mletím čiernym korením. Bylinky umyjeme, pokrájame a bohato nimi posypeme pripravený plát. Žemľu pokrájame na kocky, do zlatista opražíme na oleji, syr pokrájame na kocky a všetko spolu uložíme na bylinky. Mäso zrolujeme, spevníme niťou a uložíme do pekáča. Osolíme, okoreníme, natrieme olejom, podlejeme trochou vody a vo vyhriatej rúre upečieme. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame vodou. Z rolády odstránime niť, pokrájame na hrubšie pláty a podávame s opekanými zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára