500 g matjesov (rýb) v kyslo slanom náleve., 4 cibule., 2 žlté papriky., 4 sladkokyslé uhorky., soľ., mleté čierne korenie., 1 lyžička vínneho octu., 1 lyžica oleja., cukor., kôpor šalátové listy na zdobenie.,
Matejesy pokrájame na kocky a dáme do misy. Cibuľu ošúpeme, pokrájame na kolieska, papriky prekrojíme, jadierka odstránime, pokrájame na rezance a uhorky pokrájame na tenké rezance. Zeleninu osolíme premiešame a necháme 5 minút na chladnom mieste postáť. Štipku mletého čierneho korenia vínny ocot, olej a asi lyžičku cukru spolu dobre vymiešame, vylejeme na zeleninu a všetko zmiešame s pokrájanými rybami. Posypeme pokrájaným kôprom, ozdobíme lístkami šalátu a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára