23. februára 2011

Brie s roketou a brusnicami

4 plátky toastového chleba., 2 hrnčeky rokety., 250 g syra brie s bielou plesňou., olivový olej., 
Zálievka: 50 g sušených brusníc., 2 lyžice olivového oleja., 2 lyžice vínneho octu., nahrubo zomleté čierne korenie., morská soľ.,
Zmiešaním nakrájaných brusníc s olejom, ocotom, čiernym korením a soľou najprv pripravíme zálievku, ktorú necháme 20 minút postáť. Plátky chleba potrieme olejom a opečieme dozlata v rúre vyhriatej na 200 stupňov C. Medzitým zalejeme umytú roketu zálievkou a syr brie nakrájame na plátky. Na opečené toasty poukladáme syr a prikryjeme ho roketovým šalátom.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára