9. novembra 2009

Čokoládový krémovník


150 g práškového cukru., 4 žĺtky., 80 g masla., 2 lyžičky rumu., 200 g polohrubej múky 2 lyžičky sódy bikarbóny., 3 lyžičky medu., čokoládová poleva.,
Plnka 1: l vody., 3 zlaté klasy., 6 lyžíc práškového cukru., vanilkový cukor., 150 g kryštálového cukru., 8 bielkov.,
Plnka 2: 3 dl mlieka., 4 žĺtky., lyžica kryštálového cukru., 2 lyžice polohrubej múky., 2 lyžice kakaa., 250 g masla., 150 g práškového cukru.,
Cukor vymiešame s maslom a žĺtkami do peny. Postupne pridáme rum, tekutý med a preosiatu múku premiešanú so sódou bikarbónou. Vypracované cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a upečieme vo vymastenom pomúčenom plechu. Na vychladnuté cesto vylejeme plnku č. 1, po vychladnutí natrieme plnkou č. 2, a polejeme čokoládovou polevou.
Plnka 1: Vo vode rozmiešame zlaté klasy a spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom uvaríme na kašu. Do vriacej kaše všľaháme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a cukru.
Plnka 2: Z mlieka, cukru, žĺtkov, múky a kakaa uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej všľaháme vyšľahané maslo s cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára