2 cibule., 1 strúčik cesnaku., štipka šafránu., 100 ml bieleho vína., 200 ml zeleninového vývaru., 50 ml smotany na varenie., 1 žĺtok., 1 PL masla., soľ., mleté čierne korenie., citrónová šťava., 500 g mrazených cestovín gnocchi.,
Cibuľu a cesnak ošúpeme a pokrájame nadrobno. biele víno zmiešame s cibuľou a so šafranom a tekutinu varíme tak dlho, aby nám ostali asi 2 PL. Prilejeme vývar a tekutinu zvaríme na 125 ml. Prelejeme cez sitko. Smotanu zmiešame so žĺtkom a zmes primiešame do vývaru. Do omáčky pridáme na kúsky nakrájané maslo a všetko zmixujeme. Gnocchi uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale, zlejeme, vložíme do vyhriatej misy a prelejeme omáčkou. Ochutíme korením a ozdobíme šafranovými vláknami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára