2. decembra 2010

Farebný šalát

20 g uvarenej zelenej fazuľky., 1 plechovka tuniaka., 2 natvrdo uvarené vajcia., 2 sardelky., 4 listy zeleného šalátu., 4 paradajky., 1 cibuľa., hrsť olív., 1/2 viazaničky petržlenovej vňate., 1 nastrúhaná mrkva., 5 PL olivového oleja., 1 PL dijonskej štipľavej horčice., vínny ocot., 1 strúčik cesnaku., soľ.,
Listy šalátu natrháme na menšie kúsky, vajcia a cibuľu nakrájame na kolieska, paradajky rozštvrtíme a odstránime jadierka. Všetko premiešame, pridáme nakrájané sardelky, nastrúhanú mrkvu, fazuľku, tuniaka a nasekanú vňať. V miske vymiešame olej s octom, horčicou, prelisovaným strúčikom cesnaku a so soľou. Nalejeme na šalát, premiešame a podávame. 
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára