4. decembra 2010

Kačacie prsia v syrovej omáčke

2 kačacie prsia po 400 g., soľ., mleté čierne korenie., 1 PL masla.,
Syrová omáčka: 1 malá cibuľa.., 1 PL oleja., soľ., mleté biele korenie., mletý muškátový oriešok., 50 ml bieleho vína.., 125 ml smotany na varenie., 150 g syra s modrou plesňou., 
Mäso umyjeme pod studenou vodou, dôkladne osušíme, osolíme a okoreníme. V panvici rozpustíme maslo a na miernom plameni opečieme kačacie prsia (na strane s kožou 10 minút, na opačnej ďalších 8 minút). Vyberieme z panvice, zabalíme do alobalu a aspoň 10 minút necháme odstáť. Cibuľu ošúpeme a najemno nakrájame. V hrnci rozpálime olej a cibuľu na ňom opečieme do sklovita. Podlejeme vínom, zredukujeme na polovicu, prilejeme smotanu a dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. odstavíme a v horúcej omáčke za stáleho miešania rozpustíme na malé kúsky nakrájaný syr. Kačacie prsia naservírujeme na tanier, okoreníme a podávame s omáčkou.  
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára