4. decembra 2010

Teľacina s tuniakovou omáčkou

1 mrkva 100 g póru., 125 ml bieleho vína., asi 500 ml zeleninového vývaru., 1 bobkový list., 1 KL zrniek čierneho korenia., 500 g teľacieho mäsa (orech)., 2 vajcia., 1 konzerva tuniaka (150 g po zliatí)., 3 sardelové filety v oleji., 4 PL kapár., 1 PL 50% šalátovej majonézy., 1 až 2 PL citrónovej šťavy., 3 PL olivového oleja., soľ., mleté čierne korenie., plátky citróna na ozdobu.,
Mrkvu ošúpeme, pór očistíme a umyjeme. Zeleninu pokrájame nadrobno. Vložíme ju do hrnca a zalejeme asi 500 ml vody a vínom. Prilejeme zeleninový vývar, pridáme zrnká čierneho korenia a bobkový list. Omáčku necháme zovrieť a osolíme. Teľacie mäso umyjeme, osušíme a vložíme do vývaru. Mäso by malo byť zakryté šťavou - ak nie je, prilejeme ešte trochu vývaru. Mäso varíme zakryté na slabom ohni asi 90 minút. Potom ho necháme vo vývare vychladnúť. Vajcia varíme 10 minút natvrdo, prudko schladíme a ošúpeme, prepolíme, žĺtky vyberieme a bielky využijeme iným spôsobom. Žĺtky vložíme s tuniakom, sardelami, 2 PL kapár a majonézou do mixéra. Suroviny nerozmixujeme priveľmi najemno. Pridáme citrónovú šťavu olivový olej a trocha mäsového vývaru. Mixujeme, pokým zmes nezíska ľahkú krémovo - smotanovú konzistenciu. Tuniakovú omáčku dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Teľacie mäso vyberieme z vývaru, osušíme a pokrájame na tenké plátky, uložíme na taniere a zalejeme tuniakovou omáčkou. Posypeme zvyšnými kaparami a ozdobíme plátkami citróna.     
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára