3. decembra 2010

Pirohy s vanilkovou omáčkou

140 g hladkej múky., 80 g masla., 80 g kryštálového cukru., 1 vajce., štipka soli., hladká múka na posypanie dosky.,
Plnka: 70 g mletých vlašských orechov., 2 až 3 PL smotany na šľahanie., 2 PL práškového cukru., 1 KL rumu., 
Omáčka: 110 ml mlieka., 1,5 balíčka vanilínového cukru., 1 žĺtok., 2 KL vanilkového pudingového prášku.,
Maslo, cukor, múku preosiatu so soľou a približne 2 PL studenej vody dáme do misy a vymiesime hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme aspoň na hodinu do chladničky. Na plnku v miske zmiešame orechy so smotanou, s cukrom a rumom. Na pomúčenej doske cesto natenko rozvaľkáme a povykrajujeme kolieska, na ktoré pokladieme orechovú plnku. Preložíme a okraje dobre popritláčame. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme na 15 až 20 minút piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov C. Na omáčku rozmiešame v mlieku žĺtok, pridáme puding a cukor. Zmes za stáleho miešania na miernom ohni privedieme do varu 1 minútu povaríme, odstavíme a necháme mierne vychladnúť. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára