5. decembra 2010

Kura v bylinkovo smotanovej omáčke

1 mrkva., 1 petržlen., 2 cibule., 1/2 viazaničky petržlenovej vňate., 1 kura., 2 PL olivového oleja., soľ., mleté čierne korenie., 400 ml bieleho vína., 1 PL omáčky čili., 1 až 2 KL škrobovej múčky., 125 ml smotany na šľahanie., 2 jarné cibuľky., 75 g miešaných byliniek (rozmarín., pažítka., bazalka., tymian., ligurček atď.).,
Mrkvu a petržlen nakrájame na kúsky. Cibuľu nakrájame nadrobno. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nasekáme. Zeleninu spolu s vňaťou dáme do pekáča a vložíme na spodnú koľajničku do rúry vyhriatej na 200 stupňov C. Kura umyjeme, osušíme, nakrájame na 8 častí, ktoré dôkladne osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Mäso rozložíme na zeleninu v pekáči a pečieme približne 45 minút, kým sa mäso nezačne oddeľovať od kosti. Kura vyberieme a odložíme na teplé miesto. Obsah pekáča podlejeme vínom a prevaríme. Prilejeme vývar, prevaríme a všetko precedíme cez sito. Tekutinu prelejeme do hrnca a necháme zovrieť. Ochutíme soľou, korením a omáčkou čili. Škrobovú múčku rozmiešame v smotane a nalejeme do vývaru. Jarnú cibuľku očistíme, umyjeme, najemno nasekáme a spolu s bylinkami zamiešame do omáčky. Upečené kura vložíme do omáčky a podávame.     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára