4. decembra 2010

Knedličky v paradajkovo paprikovej omáčke

2 plechovky krájaných paradajok (po 400 g)., 3 paradajky., žlté a červené., 1 veľká cibuľa., 2 strúčiky cesnaku., olivový olej., soľ., mleté čierne korenie., mletý muškátový oriešok., štipka korenia čili., 1 až 2 KL kryštálového cukru., 1 viazanička bazalky., 250 g starého bieleho chleba., 150 ml mlieka., 2 vajcia., 4 až 5 PL hladkej múky., 
Chlieb nakrájame na kocky, zalejeme horúcim mliekom a premiešame. Necháme 20 minút odstáť. Cibuľu a cesnak najemno nasekáme. Papriky nakrájame na pásiky. V hrnci rozpálime 4 PL oleja a cibuľu s cesnakom na ňom dosklovita opečieme. Pridáme papriku a za stáleho miešania spolu opekáme ďalšie 3 až 4 minúty. Podlejeme paradajkami a prikryté dusíme 10 až 15 minút. Podľa potreby dolejeme trochou vody. Bazalku nasekáme a 2 až 3 PL odložíme nabok. Vyžmýkaný chlieb bazalku, vajcia a múku, korením a muškátovým orieškom. Vo veľkom hrnci privedieme do varu dostatočné množstvo osolenej vody. Z cesta vytvarujeme 2 pokusné knedličky, ktoré 5 minút povaríme vo vode. Podľa konzistencie a potreby pridáme do cesta ďalšiu múku alebo mlieko. Zvyšné knedličky nahádžeme do vody a krátko povaríme. Scedíme a necháme odkvapkať. Paradajkovo paprikovú omáčku ochutíme cukrom, soľou, korením, čili a muškátovým orieškom. Knedličky vložíme do omáčky, posypeme zvyšnou bazalkou a ihneď podávame.
       

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára