2. decembra 2010

Krémová polievka z kapra

80 g koreňovej zeleniny., soľ., maslo., 50 g hladkej múky., ikry., mlieč., 2 hlavy z kapra., štipka mletého muškátového kvetu., 150 g ružičkového kelu., 1 žemľa., 
Na masle opečieme na rezance nakrájanú koreňovú zeleninu a nakrájaný ružičkový kel. Hlavy povaríme zvlášť asi 10 minút, oberieme mäso, ktoré pridáme k zelenine aj so scedeným vývarom z rybích hláv. Zmes zahustíme zápražkou z masla a múky, povaríme, pridáme vnútornosti a varíme ešte 20 minút. Všetko nakoniec rozmixujeme na hladký krém. pred podávaním nasypeme do polievky na kocky nakrájanú žemľu opečenú na masle so soľou a štipkou muškátového kvetu. 
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára