200 g hladkej múky., 2 žĺtky., 120 g masla., 1/2 balíčka prášku do pečiva., 75 g práškového cukru., 150 g strúhaných jabĺk., hrsť mletých orechov., hrsť hrozienok., 2 PL kryštálového cukru.,
Múku a cukor preosejeme na dosku a zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme rozdrobené maslo, žĺtky a vypracujeme tuhé cesto. Nožom oddelíme 1/4 cesta a vložíme ho do chladničky. Zvyšné vyvaľkáme na plát a vložíme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Jablká premiešame s kryštálovým cukrom, dobre umytými hrozienkami a mletými orechmi. Všetko dôkladne premiešame a zmes rozložíme po celej ploche cesta a vrch posypeme rozmrveným vychladeným cestom. Pečieme pri teplote 150 až 180 stupňov C asi 20 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára