4. decembra 2010

Gnocchi v zelenej omáčke

4 plátky slaniny., 650 g zemiakov., 350 g hladkej múky., 100 g detskej krupice., soľ., muškátový oriešok., 300 g bôbu., 1 cibuľa., 60 g masla., 80 g stonkového zeleru., 1/2 viazaničky petržlenovej vňate., 100 ml zeleninového vývaru., 200 ml smotany na varenie., mleté čierne korenie., 
Slaninu nakrájame na kocky, opečieme a necháme vychladnúť. Zemiaky uvaríme, ošúpeme a ešte horúce prelisujeme. Ihneď zmiešame s múkou, slaninou a krupicou. Cesto by sa nemalo lepiť. Podľa potreby môžeme pridať múku. Osolíme, ochutíme muškátovým orieškom a necháme a necháme 15 minút odležať. Z cesta vytvoríme valčeky veľkosti prsta, nožom ich rozdelíme na 2 cm dlhé kúsky, ktoré zvrchu mierne sploštíme pomocou vidličky. Gnocchi uvaríme v osolenej vode, vyberieme a schladíme pod tečúcou studenou vodou. Na omáčku povaríme bôb v osolenej vode a prudko schladíme. Vrchnú vrstvu stiahneme a strukovinu rozmixujeme. Cibuľu pokrájame nadrobno a zeler na kocky. Zeleninu opečieme na horúcom masle, nakoniec zalejeme vývarom, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, 10 minút povaríme, pridáme smotanu. privedieme do varu a dôkladne rozmixujeme. Podľa potreby osolíme a okoreníme. Tesne pred servírovaním pridáme do omáčky bôb a ešte dochutíme.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára