3. decembra 2010

Kura s kôprovo chrenovou omáčkou

1 PL masla., 1 PL oleja., 1 cibuľa., 4 kuracie rezne., soľ., mleté čierne korenie., 1 kocka zeleninového bujónu., 200 ml kyslej smotany., 1 PL hladkej múky., 2 PL strúhaného chrenu., 2 PL kôpru.,
V hrnci na oleji rozpustíme maslo a opečieme na ňom najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme umyté, osušené, osolené a okorenené rezne. Zľahka opečieme z oboch strán, podlejeme vodou a pridáme kocku bujónu. Zakryjeme a 10 až 15 minút dusíme domäkka. V miske zmiešame smotanu s múkou a prilejeme k mäsu. Pridáme chren, premiešame a ešte chvíľu povaríme. Nakoniec k mäsu primiešame najemno nasekaný kôpor, podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame s varenými zemiakmi, cestovinami alebo ryžou.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára